Този сайт използва бисквитки "cookies". С посещението му се съгласявате с това. Подробности
Категории
  Коментари

  Как да обличаме бебето през лятото?

  Публикувано от adminepsa 26.07.2016 0 Коментар(а)

  Лятото е най-хубавият сезон за отглеждане на бебе, защото е изпълнено с множество разходки, тържества, мероприятия на открито. За бебета на 2-3 месеца това е първият допир със слънцето. Кожата им е по-светла, нежна и тънка и като такава е предлазположена към слънчеви изгаряния. Организмът им е чувствителен към ниските и високите външни температури. Не трябва да прегряват и да настиват. Затова е хубаво да бъдете бдителни за облеклото през лятото. Ще изброим множество възможности за обличане:

  • Комплект, който включва две бодита, ританки, камизолка, горна блузка, ръкавички, шапка, пеленка, лигавник, чорапки и ръкавички, за да не се драска по лицето. Естествено няма да го навличате във всичко. Важно е материята да е тънка и качествена.

  • Само боди и чорапки.

  • Боди тип потник, тънка блузка, ританки, гащеризон.

   

  Ето и някои полезни съвети за облеклото на вашето мъниче:

   

  • Носете резервни дрешки в количката – тънка пелена и одеало.

  • Слагайте шапка с широка периферия, за да се предпазва лицето на детето от слънцето.

  • Дрехите да са от естествени материи. Например памук, който абсорбира потта по добре от синтетичните платове. Не прежулва детето като го докосва и е по-безопасен, ако детето проявява някакви алергии.

  • Следете лицето и тялото на детето и ако почервенее, веднага го преместете на друго място.

  • Умерено носете кенгуруто. Може да затопли прекалено бебето. Материалът да е от естетствена и най-добре проветрива материя, за да не задържа миризми, прах, мърсотия. В никакъв случай не взимайте найлоново кенгуру.

  • Може да слагате аксесоари за коса и панделки. Бъдете изобретателни, но в рамките на допустимото.

  • Важното е дрехите да са удобни и лесно да се обличат и събличат.

  • За предпочитане са светлите дрехи. Те не привличат слънцето. Показвайте вкус и не се ограничавайте при избора на цветове. Момченцата може да се пременят в червено, жълто, оранжево, шарено, моряшки ризки и комплекти, а не само в синьо. А при момиченцата има още повече варианти – роклички, полички, костюмчета и др. Дори по-смелите майки водят бебета си на басейн, море. Други в големите горещини ги оставят само по памперс. При такива случаи, ползвайте слънцезащитен крем.

  • Не обличайте дрехи, които покриват цялото тяло. Изборът на дрехи е много важен и съществен.

   

  Добре е освен тези съвети, да спазвате и някои практични и лесни правила през лятото:

   

  1.Излизайте разумно навън. Подходящо време е сутрин до 10 часа и следобед след 17 часа.

  2. Следете и пипайте крачетата и телцето на бебето, за да видите дали са прекалено топли. Знак, че на бебето му е горещо, е изпотяването по главата. Могат да му се появят обриви от горещината.

  3. Когато сядате на кафе или отивате на плажа, погледнете за сянка и място, където не става течение. Не се излагайте на пряк припек. Така ще се чувствате и вие самите удобно, спокойно и комфортно.

  4. Потърсете магазини с повече избор, разгледайте и предложенията на онлайн магазините. Там има намаления, мнения на клиенти, поръчката пристига бързо, не ви се налага да обикаляте, може да сравнявате цени и качество. По-добрите онлайн магазини дори предлагат безплатна доставка и връщане. Възползвайте се.

   

  Каквото и да решите и изберете за обличане безспорно ще е избрано с много любов. Обличайте бебето смело, разнообразно и красиво. Весело лято и го изживейте пълноценно!

  Публикувай коментар